Skönhetskrämer och annat skit...

 
I julklapp fick jag efter önskemål en del skönhetsartiklar, så som ansiktsmedel, återfuktande krämer och antirynkkrämer. Efter många veckors tvättande, sköljande och masserande börjar man själv tycka att man ser lite slätare och fräschare ut i hyn. Stolt som en pelikan men ändå lite försynt frågar man då äntligen sin man:
"Märker du någon skillnad på min hy?"
Jag älskar min mans ärlighet, men ett
"nej det gör jag ärligt inte, men vad bra att du tömt diskmaskinen", får mig inte att vilja fortsätta tvätta, skölja och massera in dessa krämer i nyllet! Åt fanders med alla skönhetskrämer! Vad gör det om jag är slät som en porslinsdocka, när ingen ser det???
Nästa gång ska jag tömma diskmaskinen ska jag göra det orakad i brynja, med halvgammal smink i nyllet, sumpig cigarett i mungipan och fisig doft på kläderna.
Undrar om man tycker jag är lika duktig då...?

Måste tiden gå så fort...

Då var det dags igen. Kallelsen till tandläkaren damp ner i brevlådan som en bomb...
Den låg sedan och hånlog mot mig innan jag samlat kraft och tittat på den. HA!!!! Just den tiden kan jag inte komma, är faaaaktiskt i Turkiet då och ringer gladerligen till dem och säger att jag minsann inte kan komma...
Får en ny tid...h)&%"#e!!!
Dagen närmar sig, snablar, man har minsann dragit på sig en förkylning...ringer igen och säger att jag inte kan komma för jag har så ont i halsen. Damen säger att man inte ska gå till tandläkaren när man är sjuk. Passar på att hosta lite bara för att hon ska förstå att jag faktiskt ÄR sjuk.
Får en ny tid h)&%"#e!!!
 
Den nya tiden närmar sig. NU måste jag verkligen ta mig dit, jag är ju ingen mes, eller hur? 3 veckor innan börjar jag ju i vanlig ordning att borsta tänderna hypermycket, tandtråden dammas av och åker fram och beger mig till apoteket för att köpa lite flourskölj, allt för att jag ska kunna svara Jaaa, på frågorna om jag använder tandtråd och floursköljning...
Sen kan ju inte jag hjälpa att jag just de 3 veckorna innan besöket får en grov inflammation i handleden och därför inte ens kan greppa en tandtråd... Det borde de ha med i beräkningarna? Kunde ju för tusan inte ens torka mig i baken när det var som värst!
 
VARFÖR gick jag med på en tid på eftermiddagen? Hade ju halva dagen att tänka på vilket öde som väntade... Jag vet inte hur det är med er, men när jag är nervös inför något, har jag väldigt svårt att äta. Så vart det idag. Åkte till tandläkaren strax efter 13. Magen var ganska tom, men hade nyss stått och panikborstat tänderna i 10 minuter, så att äta efter det var ju uteslutet. Man vill ju visa upp sin rätta sida.
Sätter mig ner med halvirriterad mage i väntrummet. Hälsar lite nonchalant på de andra som sitter där. De verkar nervösa, HA, sicka fjantar, det är ju inte jaaag i varje fall...
 
Sätter mig ner under klockan som tickar maniskt, tiden närmar sig....varför kallar de aldrig en i tid? Minsta sekund efter tiden är lika plågsam som varje sekund du hör Björn Ranelid sjunga...
 
Vickar mer och mer med benet, blåser lite lätt och diskret i handflatan, för när tandläkaren väl kommer, vill han/hon säkert hälsa och då vill man inte ha en hand full med svett som avslöjar hur nervös du är.
 
Då var det min tur. Intar min plats i stolen. Magen ger ifrån sig ett ljud som om det åskade i fjärran. Fnissade bort det lite lätt och sa att jag var visst lite hungrig...Dax för röntgen. Jag har nog en hyperaktiverad kräk och klökreflex, kämpar varje dag när jag borstar tänderna för att behålla maten jag nyss ätit. Hur tror ni det känns att få in vasst A4 ark långt ner i halsen och sedan blir ombedd att bita ihop??? Gick sådär de första 3 bilderna, men när hon tvunget skulle ha en 4:e bild gav jag henne ett fett klökulk som hette duga, och hon sa att det gick nog bra ändå med de bilderna hon redan fått! 
Lägger mig motvilligt ner i stolen, spjärnar emot när den planas ner, ungefär som jag spjärnar emot när ett flygplan ska svänga. Får en lampa i ansiktet som får ögonen att tåras, lika bra det, då har jag nåt att skylla på när jag krampaktigt blundar hela tiden. Är genomduktig under hela undersökningen! Inga hål och fick beröm för tandborstningen :) Såklart kom den obligatoriska kängan att man måste använda tandtråd VARJE dag. Seriöst, VEM använder tandtråd VARJE dag??? Fick den goda bananlacken, mums! Sen kom domen, INTE äta eller dricka på en timme! Jag som nästan kryper ut ur rummen av hunger!!!
 
Dax att gå/krypa/släpa sig hem, blänger lite surt på klistermärkeslådan, jag har ju varit duktig. Struntar dock i det och går ut med huvudet högt. Fnissar lite lätt åt alla patetiska nervösa människor i väntrummet...