Kladdkaka med hallonmousse och vaniljgrädde i ätbar chokladform

I Mellotider måste man få lyxa till det lite, speciellt när man får gäster. Idag blev det en kladdkaka toppad med hallonmousse och till det vaniljgrädde i en ätbar chokladform. Hoppas gästerna uppskattar det.


 
Kladdkaka
100g smör
2,5dl strösocker
1krm vaniljsocker med äkta vanilj i
2 ägg
1,5dl vetemjöl
1/2dk kakao
1krm salt
Ugn 200 grader
 
Smält smöret.
Vispa socker, vaniljsocker och ägg poröst.
Blanda mjöl, kakao och salt i en bunke och häll i äggsmeten tillsammans med smöret.
Häll i en smord och bröad springform.
Grädda mitt i ugnen i ca 15minuter.
 
Låt svalna
 
Hallonmousse
250g frusna hallon
1dl gelésocker multi
1tsk vaniljsocker
1dl vispgrädde
 
Tina de frusna hallonen och kör i en mixer. Tillsätt lite vatten om det blir för tjockt. Jag är inte så förtjust i kärnorna, så jag silade blandingen för att få bort den, det tar en liten stund, men tycker resultatet blir bättre.
Koka upp hallon med gelésocker. Dra av från värmen och ha i vaniljsockret. Blanda om och låt svalna.
Vispa grädden och vänd ner i den svalnade hallonsmeten.
 
Häll över kladdkakan medan den fortfarande är i springformen. Låt stå svalt över natten.
 
Jag stansade sedan ut små hjärtan av pepparkaksformar.
Formarna är gjorda av smält vit choklad som jag penslat en muffinsform med, först en gång och låtit den svalna, sedan en gång till och låtit den svalna på nytt. Sen tar man försiktigt bort muffinsformen. Det gäller att inte ha för varma fingrar, märker man att formen smälter, stoppa in den några minuter i frysen igen och prova om den stund.
 
I formen spritsade jag sedan grädde blandad med vaniljsocker med äkta vanilj i.
 
Lite riven choklad och bär fick bli den sista touchen!
 
Lycka till!