Rabarberkräm

Har bakat muffins och rabarberkaka, men har fortfarande mycket rabarber över. Dottern ville ha kräm vilket jag tyckte var en utmärkt idé. Så enkelt men så gott!
 


  • 500g rabarber
  • 2dl strösocker, beroende på hur surt/sött man gillar, smaka dig fram
  • 4 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl

Skala rabarbern om stjälkarna är grova. Skär i mindre bitar. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka tills de blir mjuka och går sönder. Låt gärna några bitar vara hela. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen. Låt krämen bara koka upp.

Servera med kaffegrädde, mums!

Lycka till!

Rabarberkaka

Har fortfarande massor med rabarber kvar. Det fick bli en sockerkaka med tuggiga rabarberbitar i. Sött möter surt. 
Tack svärmor för sockerkaksreceptet!
 

3ägg

2dl socker

100g smält smör eller margarin

2 ¼ dl vetemjöl

Ca 200g grovhackade rabarber

Ugn 175 grader

 

Vispa ägg och socker pösigt till kakan. Tillsätt det avsvalnade fettet. Rör i vetemjöl och blanda försiktigt.

Häll den i smord och bröad form och strö över rabarbern.

Grädda kakan i ca 35-40 minuter, jag hade min i 35min.

 

Lycka till!

Emoji cupcakes 😊😍😄😘😝

Trädgården svämmar över av rabarber och jag fick order av barnen att göra något med dem. Var sugen på att skapa lite med, så gjorde emojifigurer i sockerpasta som jag kavlade ut och stansade med hjälp av ett glas ut runda formar. Sen ritade jag med ätbar svart penna. Barnen blev förtjusta 😊
 
 
75g smör
3dl vetemjöl
2,5tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
3 ägg
2dl strösocker
1,5dl mjölk
130g grovhackade rabarber
Ugn 175 grader
 
Smält smöret.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Vispa ägg och socker poröst i annan bunke.
Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen tillsammans med det smälta smöret och mjölken.
Blanda till en jämn smet.
Häll över i muffinsform som står i cupcakesformar och strö över rabarbern.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
Låt svalna.
 
Jag använde mig av en lite frosting för att hålla sockerpastan på plats, det räckte till 8st. I den hade jag
 
100g Philadelphiaost
1/5dl florsocker
Finrivna rabarber för att möta upp det söta med lite syrligt.
 
Lycka till!
 
 

Liknande inlägg