Rocky Road med popcorn och annat gott

Det blev en hel del popcorn över sen fredagsmyset. Det tar emot att slänga. Jag sparade dem till dagen efter istället och gjorde en Rocky Road med andra läckerheter i som dulche de leche och jordnötter😊 Ha i vad du önskar, det här är bara ett exempel.

Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och Pinterest och fia_bakar på Instagram

 

200g mjölkchoklad eller annan choklad
Överblivna popcorn

Klä en form med plastfolie, så behöver du inte diska sen. Jag använde mig av en brödform.
Salta popcornen lite extra, det gifter sig så bra med den söta chokladen.
Smält chokladen i mikron eller över ett vattenbad.
Blanda choklad och popcorn och häll i formen. Platta till lite.
Jag garnerade sedan med dulche de leche, smält mörk choklad, jordnötter och marschmallows. Tog helt enkelt det jag hade hemma.

Låt stå i frysen en stund.

Tag ur formen och ta bort plastfolien.
Skär i bitar med en varm kniv.

Lycka till!

Fröknäcke (glutenfritt)

Älskar dessa knapriga knäckebröd som är fyllda av massor med nyttiga frön. Dessutom helt glutenfria. Äntligen något gott som också är nyttigt 😀

Till 2 plåtar

4dl majsmjöl
1dl solrosfrön
1dl sesamfrön
1dl pumpakärnor
1dl linfrön
1 nypa salt
4dl vatten

Flingsalt

Ugn 130 grader varmluft

Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Häll över kokande vatten.
Tag hälften av smeten och bred ut tunt på bakplåtspapper. Ta plastfolie mellan degen och kaveln så går det extremt mycket lättare. Dra över till en plåt.
Gör likadant med resten av smeten.
Strö över flingsalt.
Skär till lagom stora bitar, jag använde min pizzaslicer.
Grädda i ca 45 minuter, det ska vara hårt och knaprigt när det är klart.
Låt svalna på galler.
Ät det som det är, eller med gott pålägg på.
Förvara i tätslutande burk.

Lycka till!

Snurrkakor

Spröda mördegskakor med lite extra twist! När man vill snurra till det lite 😜

Följ gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram för fler tips 😊

 

200g rumsvarmt smör
4,5dl mjöl
1/2dl socker
2tsk vaniljsocker
2msk kakao

Ugn 200 grader

Blanda snabbt ihop smör, mjöl och socker.
Dela i 2 delar och ha i vaniljsocker i ena och kakao i andra.
Kavla ut den ljusa degen (mellan 2st bakplåtspapper är ett hett tips) till en storlek på ca 23x30cm.
Kavla sedan ut den mörka (också mellan 2st bakplåtspapper) och lägg sedan den mörka över den ljusa.
Skär bort överflödig deg så att kanterna blir jämna.
Rulla ihop som en rulltårta.
Ställ svalt i ca 30 minuter så blir det lättare att skära.
Skär i ca 4mm tjocka skivor (jag använde mig av min degskrapa).
Sätt på bakplåtspappersklädd form och grädda mitt i ugnen i ca 6-8 minuter.
Låt svalna på galler.


Liknande inlägg