Jordnötsbrownies med nutellafudge

Augusti månad levererar inte direkt med någon sommarvärme. Det blev till att stanna inomhus och baka istället. Dessa brownies är fantastiskt goda och lätta att göra 😊 Gillar man inte eller tål inte jordnötter är det bara att skippa dem eller byta ut mot något annat, tex hasselnötter eller valnötter. Följ gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram 😊

 

Jordnötsbrownies

150g smör
2,5dl socker
1,5dl kakao
1tsk vaniljsocker
0,5tsk salt
2ägg
1dl mjöl
1dl jordnötter
Ugn 150 grader

Smält smöret i en rymlig kastrull.
Rör i socker, kakao, vaniljsocker och salt.
Tillsätt ett ägg i taget och rör runt.
Vänd i vetemjöl och rör till en slät smet.
Tillsätt sedan jordnötterna och häll smeten i en bakplåtspappersklädd form.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt svalna.

Nutellafudge

1 burk sötad kondenserad mjölk
2dl nutella
50g smör
1tsk vaniljsocker
100g mörk choklad
Flingsalt

Lägg allt i en bytta och smält över vattenbad tills all choklad smält och du får en jämn smet.

 

Ställ i kylskåp någon timme tills fudgen har satt sig.

Skär i rutor. Servera gärna med färska bär och vispgrädde 😊

 

Liknande inlägg

Kommentera här: