Mozartkulor

När jag tänker på julens smaker, tänker jag bl.a på nougat, marsipan och choklad? Alla dessa läckerbitar hittar du i Mozartkulan som är så enkel att göra!

Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

 

Nougat
Marsipan
Mörk choklad
Ljus choklad

Naturell olja

Jag skriver inga mängder, man tar så mycket man vill av allt.

Dela nougaten i mindre bitar.
Rulla in dem i marsipan och rulla till en boll.
Smält chokladen (ha i lite olja för glansighet) och häll över i en mindre form så att mängden choklad blir djup nog att doppa bollen i.
Stick en grillpinne eller potatissticka i bollen och doppa den helt i chokladen, låt överflöd rinna av.
Ta av potatisstickan genom att sätta bollen på en gaffel och försiktigt dra ut stickan. Nu ligger den på gaffeln! Lägg försiktigt på ett galler eller plåt för att stelna. Ta hjälp av stickan. Visst är det skönt att slippa allt kladd 😊?

Gör likadant med alla. När chokladen stelnat kan man smälta lite ljus choklad och ringla över.

Låt stelna och njut sen av julens smaker!


Liknande inlägg

Kommentera här: