Citronsorbet

 

Föreställ dig en varm sommardag och du vill ha något som piggar upp och svalkar dig. Då kanske en citronsorbet kan fresta. Piggt, svalt och fräscht 😊

 

4st citroner
2dl socker eller mer om du inte vill ha det för syrligt
2dl vatten
2äggvitor

Blanda saften från citronerna med socker och vatten och koka upp. OBS, smaka av här, vill man inte ha det så syrligt så häll i mer socker. Äggvitan dämpar det syrliga något, men inte så mycket. Häll över i en plastbytta och ställ i frysen tills det har stelnat så att man kan skrapa lite "snö" i den med en gaffel.
Vispa äggvitan till ett hårt skum och blanda i.
Jag hällde lite av sorbén i mina citronskålar som blev till när jag pressade ut saften ur dem och lät allt stå i frysen. Resten sparade jag i byttan.
Täcket är vanlig maräng, 1äggvita uppvispat med 2msk socker. Jag spritsade på det och lät stå en ministund högt uppe i ugnen på 250 grader och grill.
Jag hade bara 2dl socker i min smet, vilket blev lite för syrligt, så än en gång, smaka av. Vi serverade detta tillsammans med lite söt glass och det passade utmärkt ihop!

 

Trevlig sommar!


Liknande inlägg

Kommentera här: