Dulche de leche

Har fått en många frågor på hur jag gjorde min kolasås, dulche de leche, så jag tänkte beskriva det här 😊

 

Jag använde mig av denna variant på sötad kondenserad mjölk.

 

Koka upp vatten i en stor kastrull.
Tag bort etiketten från burken och lägg den i det kokande vattnet och börja ta tiden därifrån. Viktigt är att burken alltid är täckt med vatten, du behöver fylla på med jämna mellanrum. Lägg den på sidan så behöver du inte fylla kastrullen så mycket.
Jag lät denna koka i 2,5 timmar. Då blev den ganska bastant i konsistensen och lätt att bre ut. Vill man ha den rinnigare kokar man den helt kortare tid.
Häll sedan bort det varma vattnet och låt burken stå i kallvatten tills det svalnat.
Häll över i en skål och förvara i kylskåp om du inte ska använda det direkt.

Pssst! Är man lat kan man köpa färdig dulche de leche, leta då efter karamelliserad mjölk. Fanns dock inte i min butik.

Lycka till!


Liknande inlägg

Kommentera här: