Körsbärsbullar i långpanna

Körsbär är bara så gott. Gjorde en körsbärskompott som tänkte använda som fyllning till bullar. Gjorde dem i långpanna för jag tycker det ser läckert ut 😊 
 

25 jäst, jag använder alltid den blåa originaljästen
2,5dl mjölk 
75g rumstempererat smör
1dl socker
1/2tsk stötta kardemummakärnor 
1 ägg
Ca 7dl mjöl, jag mäter aldrig, häller tills degen känns smidig och släpper från kanten. Hellre för lite än för mycket.
 
Ugn 200g 
 
Smula jästen i en bunke.
Vispa smör och socker och tillsätt ägget och vispa något mer.
Värm mjölken till fingervärme och häll över jästen och vispa tills all jäst lösts upp.
Häll i smörblandningen och kardemumman och till sist mjölet och knåda ett tag.
Jag använder mig av elvispens degkrokar då jag inte äger någon bakmaskin.
Häll bara så pass mycket mjöl tills degen känns smidig.
 
Låt jäsa i 40 minuter.
 
Gör under tiden kompotten.
 
500g körsbär
0,5-1dl socker
1/2tsk stötta kardemummakärnor 
1msk maizena
 
Dela körsbären och ta ur kärnorna.
Koka dem mjuka i en kastrull, jag hällde någon msk vatten för att få igång kokningen. Mosa dem grovt. Häll i socker och kardemumma och låt puttra några minuter. Häll över maizena sådär får en fastare konsistens.
Häll över i en sil och låt rinna av medans det svalnar.
 
Kavla ut degen till en rektangel, gör den inte för tunn då fyllningen är ganska robust.
Bred på kompotten (nästa gång ska jag även bre på lite smör och socker också 😋)
Rulla ihop och skär i mindre bullar. Lägg tätt med snittytan upp i en springform med bakplåtspapper. Min har en storlek på ca 33x23cm.
 
Låt jäsa i 30 minuter.
 
Pensla med ägg och strö över pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
 




Liknande inlägg

1 Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!:

skriven

gud va gott älskar körsbär

Svar: Det är verkligen supergott 😋
Pinsamma mamman har oväntat blivit en bullmamma

Kommentera här: