Draculas tänder

Ännu en idé till Halloween, gjord på mitt tidigare choocolate chip recept.

Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram 😊

 

150g smör
1dl socker
1 3/4dl farinsocker
1 ägg
1,5tsk vaniljsocker
4dl vetemjöl
1/2tsk salt
1tsk bakpulver
1dl chokladchunks (eller hackad mörk choklad)
Ugn 175 grader

Smält smöret.
Vispa ihop ägg, vaniljsocker och farinsocker. Häll i smöret och vispa ordentligt.
Blanda i socker, salt, bakpulver och mjölet och fortsätt röra runt till en jämn smet. Häll i chokladen och rör runt.
Rulla smeten till bollar och sätt dem på bakpappersklädd plåt. Platta till dem något med en gaffel.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Tandköttet är en hallonfrosting:
150g frusna hallon
1msk vatten
3msk florsocker
100g Philadephiaost

Tina hallonen och mixa med vattnet.
Låt passera genom sil för att få bort kärnorna.
Koka upp och låt koka i minst 2 minuter.
Ta bort kastrullen från värmen och häll i florsocker. Låt svalna.
Blanda i philadelphiaosten och blanda runt ordentligt.

Dela kakorna och smeta lite av frostingen i framkant på båda delarna.

Sätt minimarshmallows som tänder på bottendelen och sätt andra delen som ett lock.
Vill man ha hörntänder kan man skålla mandel och dela dem.

Lycka till!

Spindelkakor till Halloween

Halloween närmar sig och jag har gjort spindelkakor (fast familjen hävdar att de liknar bläckfiskar 😐) Smeten är gjord på mitt tidigare recept på choocolate chip cookies.

För fler recept får du gärna gilla Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram 😊

 

Choocolate chip cookies

150g smör
1dl socker
1 3/4dl farinsocker
1 ägg
1,5tsk vaniljsocker
4dl vetemjöl
1/2tsk salt
1tsk bakpulver
1dl chokladchunks (eller hackad mörk choklad)

Ett paket center
100g mjölkchoklad
Sockerpasta eller färdigköpta ögon

Ugn 175 grader

Smält smöret.
Vispa ihop ägg, vaniljsocker och farinsocker. Häll i smöret och vispa ordentligt.
Blanda i socker, salt, bakpulver och mjölet och fortsätt röra runt till en jämn smet. Häll i chokladen och rör runt.
Rulla smeten till bollar och sätt dem på bakpappersklädd plåt. Platta till dem något med en gaffel.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Tryck en center i mitten av kakan medan de fortfande är lite mjuka, men inte för varma, för att få en liten utgröpning. Ta sedan bort dem igen innan chokladen smälter.

Jag har gjort ögonen av sockerpasta och livsmedelspenna. Sedan monterade jag dem på centern.

Smält chokladen och spritsa ben till spindeln (bläckfisken) och sätt på huvudet.
Låt stå svalt tills chokladen stelnat.

 

Lycka till!

Choocolate chip cookies

 

Mitt absoluta favoritrecept på choocolate chip cookies. Sega och knapriga på samma gång och enkla att göra 😊

För fler recept, gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram.

 

150g smör
1dl socker
1 3/4dl farinsocker
1 ägg
1,5tsk vaniljsocker
4dl vetemjöl
1/2tsk salt
1tsk bakpulver
1dl chokladchunks (eller hackad mörk choklad)
Ugn 175 grader

Smält smöret.
Vispa ihop ägg, vaniljsocker och farinsocker. Häll i smöret och vispa ordentligt.
Blanda i socker, salt, bakpulver och mjölet och fortsätt röra runt till en jämn smet. Häll i chokladen och rör runt.
Rulla smeten till bollar och sätt dem på bakpappersklädd plåt. Platta till dem något med en gaffel.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt svalna något innan du sätter över dem på galler.

Lycka till!


Liknande inlägg