Draculas tänder

Ännu en idé till Halloween, gjord på mitt tidigare choocolate chip recept.

Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram 😊

 

150g smör
1dl socker
1 3/4dl farinsocker
1 ägg
1,5tsk vaniljsocker
4dl vetemjöl
1/2tsk salt
1tsk bakpulver
1dl chokladchunks (eller hackad mörk choklad)
Ugn 175 grader

Smält smöret.
Vispa ihop ägg, vaniljsocker och farinsocker. Häll i smöret och vispa ordentligt.
Blanda i socker, salt, bakpulver och mjölet och fortsätt röra runt till en jämn smet. Häll i chokladen och rör runt.
Rulla smeten till bollar och sätt dem på bakpappersklädd plåt. Platta till dem något med en gaffel.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Tandköttet är en hallonfrosting:
150g frusna hallon
1msk vatten
3msk florsocker
100g Philadephiaost

Tina hallonen och mixa med vattnet.
Låt passera genom sil för att få bort kärnorna.
Koka upp och låt koka i minst 2 minuter.
Ta bort kastrullen från värmen och häll i florsocker. Låt svalna.
Blanda i philadelphiaosten och blanda runt ordentligt.

Dela kakorna och smeta lite av frostingen i framkant på båda delarna.

Sätt minimarshmallows som tänder på bottendelen och sätt andra delen som ett lock.
Vill man ha hörntänder kan man skålla mandel och dela dem.

Lycka till!


Liknande inlägg

1 Days by Johanna:

skriven

Så häftiga!

Kommentera här: