Kanelbullekladdkaka

Imorgon är det Kanelbullens dag och efter att ha testat göra vanliga klassiska kanelbullarkanelwraps, kanelstjärna och kanelbaguetter, blev jag sugen på att testa något nytt, kanelbullekladdkaka. Gjorde en egen variant på denna och den blev supergod :) Vill du prova något av de andra recepten hittar du rätt om du klickar på namnet.
 
Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram.
 
 
  • 50g smör
  • 1,5dl matolja 
  • 1msk kanel 
  • 2 ägg
  • 1dl strösocker
  • 1dl farinsocker
  • 2,5dl vetemjöl
  • 2tsk bakpulver
  • 1tsk vaniljsocker
  • Ev 1/2-1tsk kardemummakärnor som sen mortlas.
  • Pärlsocker
  • Smör och ströbröd till formen
  • Ugn 150 grader.
  •  
  • Smält smöret i en rymlig kastrull och tillsätt matolja och kanel och rör runt ordentligt.
  • Vispa snabbt ihop ägg, strösocker och farinsocker och rör ner smöret. 
  • Blanda de övriga torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten och rör om ordentligt.
  • Häll i smord och bröad form och strö över pärlsocker.
  • Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. 
  • Låt svalna i formen.
  • Servera gärna med en klick grädde och nystötta kardemummakärnor.
 
Lycka till!

 
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

1 Emelie Karlsson:

skriven

Åh vad gott!

Svar: Det var det faktiskt :)
Pinsamma mamman har oväntat blivit en bullmamma

2 Anonym:

skriven

Såååå gott. Vi la in den i vår artikel: http://blogg.se/article/2016/october/recept_kanelbullar_kanelbullens_dag.html

och gjorde ett litet bildspel här på facebook:
https://www.facebook.com/matbakbloggse/videos/522974421234054/

Svar: Vad trevligt 😊
Pinsamma mamman har oväntat blivit en bullmamma

3 Jennie:

skriven

ser så gott ut!

Svar: Det var det 😊
Pinsamma mamman har oväntat blivit en bullmamma

Kommentera här: