Kladdkaka med mjölkchokladtryffel

Äntligen fredag! Här är mitt fredagsmys 😊
Följ gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram.

 

100g smör
3dl matolja
4 ägg
4dl strösocker
2dl farinsocker
5dl vetemjöl
8msk kakao
4tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen

(Vill man bara ha en enkel kladdkaka så halverar du bara detta recept, blir lika bra. Kanske behöver den inte lika lång tid i ugnen bara)

Ugn 150 grader.

Smält smöret i en rymlig kastrull och tillsätt matolja.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker och rör ner smöret.
Blanda de övriga torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten och rör om ordentligt.
Häll i smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.

Låt svalna.

Mjölkchokladtryffel
1dl grädde
300g mjölkchoklad

Smält chokladen över vattenbad.
Ta bort från värmen och häll i grädden.
Rör runt till en jämn smet.
Häll över kladdkakan och låt stå svalt några timmar.

Riv lite mörk choklad över och servera med vispgrädde och färska bär.

 

Liknande inlägg

Kommentera här: