Kladdkaka med mjölkchokladtryffel

Äntligen fredag! Här är mitt fredagsmys 😊
Följ gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram.

 

100g smör
3dl matolja
4 ägg
4dl strösocker
2dl farinsocker
5dl vetemjöl
8msk kakao
4tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen

(Vill man bara ha en enkel kladdkaka så halverar du bara detta recept, blir lika bra. Kanske behöver den inte lika lång tid i ugnen bara)

Ugn 150 grader.

Smält smöret i en rymlig kastrull och tillsätt matolja.
Vispa ägg, strösocker och farinsocker och rör ner smöret.
Blanda de övriga torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten och rör om ordentligt.
Häll i smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.

Låt svalna.

Mjölkchokladtryffel
1dl grädde
300g mjölkchoklad

Smält chokladen över vattenbad.
Ta bort från värmen och häll i grädden.
Rör runt till en jämn smet.
Häll över kladdkakan och låt stå svalt några timmar.

Riv lite mörk choklad över och servera med vispgrädde och färska bär.

 

Kommentera här: