Vaniljkräm

Att göra sin egen vaniljkräm är inte svårt men så mycket godare än den man köper. Så här gör jag 😊

Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram.

 

1 vaniljstång
2,5dl mjölk
4 äggulor
3/4dl strösocker
2,5msk maizena
25g rumstempererat smör.

Gör ett snitt längs med vaniljstången och skrapa ur kärnorna med en vass kniv. Lägg i kastrull med mjölk, släng i vaniljstången med. Koka upp.

Vispa äggulor, socker och maizena tills det blir poröst.

Häll den heta mjölken över äggblandningen under omrörning, ta bort vaniljstången först.
Häll tillbaka till kastrullen och värm försiktigt medan du rör runt. Så fort den börjar tjockna häller du över allt i en kall skål. Häll i smöret och låt skålen stå i vattenbad tills allt har svalnat, rör om då och då.

Använd som fyllning till tårtor, eclairs, semlor etc, eller ät som den är till färska bär 😊


Liknande inlägg

Kommentera här: