Hallonsoufflé

Jag har aldrig vågat mig på att göra soufflé, men nu kände jag att modet var på topp. Det var inte svårt att göra och de var fina...i 4 sekunder innan de sjönk ihop 🙈 Nästa gång ska jag grädda dem lite längre och hoppas på att de håller sig fina längre.

Smaken var det inget fel på alls! Fräscht och gott 😊

Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

 

Jag hade 4 skålar, mina var kanske lite i största laget.

175g frusna hallon
0,75msk potatismjöl 
1/2msk pressad citronsaft
2 äggvitor
1/4dl strösocker
 
Ugn 200 grader
 
Koka upp hallonen och rör tills det blir mosigt.
Blanda potatismjöl med lite vatten och ha ner i hallonen.
Koka upp under omrörning och låt sedan svalna.
 
Smörj och sockra några skålar med rak kant.
 
Vispa äggvitan till ett hårt skum. Ha i citronsaft och socker, lite i taget under vispningen.
 
Vänd ner hälften av äggvitan i hallonkrämen och rör runt försiktigt. Vänd ner resten av äggvitan och full skålarna.
 
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
 
Servera genast!
 

Liknande inlägg

Kommentera här: