Valborgskaka

Mitt bidrag till Valborg ūüėä Ha en trevlig kv√§ll!

Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

 
Jag använde mitt favoritrecept på kladdkaka. Elden är gjorda av gelebönor jag lagt i frysen för att det skulle gå lättare att krossa dem sen. Egentligen ska man krossa hårda karameller, men jag hittade inga sådana.
Jag krossade dem färgvis och la dem sedan lite blandat på en bakplåtspappersklädd plåt. Sen lät jag dem åka in i ugnen några minuter för att smälta samman. När de sedan svalnat bröt jag ut bitar till en eld.
Kit-Katen symboliserar ris och stockar ūüėä
 
Kladdkaka
 
50g smör
1,5dl matolja 
2 ägg
2dl strösocker
1dl farinsocker
2,5dl vetemjöl
4msk kakao 
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
 
Ugn 150 grader.
 
Smält smöret i en rymlig kastrull och tillsätt matolja. 
Vispa ägg, strösocker och farinsocker snabbt och rör ner smöret. 
Blanda de övriga torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten och rör om ordentligt.
Häll i smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. 
Låt svalna i formen.
 
Montera eld och stockar runt ett ljus. Servera gärna med en klick grädde till.
 
 

Liknande inlägg

1 Caroline:

skriven

Så fin kaka och vilken smart ide. :) Ha en trevlig valborg.

Svar: Id√©n √§r inte min, gjorde min egna variant bara ūüėä Tack sn√§lla!
Pinsamma mamman har oväntat blivit en bullmamma

Kommentera här: