Kladdkaka med hallon/mangospegel

Gillar att kombinera frukt och bär till den söta chokladen. Denna kombon passade riktigt bra 😊

Fler recept hittar du på Fia Bakar på  Facebook och fia_bakar på Instagram

 
Kladdkaka

50g smör
1,5dl matolja 
2 ägg
2dl strösocker
1dl farinsocker
2,5dl vetemjöl
4msk kakao 
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen

Ugn 150 grader.

Smält smöret i en rymlig kastrull och tillsätt matolja. 
Vispa ägg, strösocker och farinsocker snabbt och rör ner smöret. 
Blanda de övriga torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten och rör om ordentligt.
Häll i smord och bröad form och grädda i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter. 
Låt svalna i formen.

 
Spegel
Ca 250g frusna bär, jag hade hallon och mango
1/2dl strösocker
2 gelantinblad
 
Lägg gelantinbladen i blöt.
Tina bären och mixa med en stavmixer.
Koka upp bären tillsammans med socker och låt puttra ett par minuter. Sila ev bort alla kärnor. (Jag orkade/hann inte det idag).
Krama ur gelantinbladen och ha i bären och rör runt tills allt har smält.
Häll över kakan som fortfarande står i formen och låt svalna tills allt har satt sig.
Servera gärna meden klick grädde eller glass till.
Lycka till!

Liknande inlägg

Kommentera här: