Focacciabröd med oliver och örter

Hemlagat focacciabröd till hemlagad soppa kan få vem som helst glad efter en heldag ute i friska luften 😋

 

25g jäst
4dl vatten
2msk olivolja
2tsk salt
Ca 7-9dl mjöl, jag använde rågsikt/vetemjöl, men mäter aldrig. Häller tills degen känns smidig.

Ugn 225 grader

Smula jästen i en bunke.
Värm vattnet till fingervärme och häll över jästen. Rör runt tills all jäst lösts upp.
Ha i olja, salt och mjöl.
Låt jäsa i ca 40 minuter.

Stjälp upp degen direkt på bakplåtspappersklädd plåt. Platta till degen med mjöliga händer och gör små gropar med fingrarna.

Strö över hackade oliver och strimlad charlottenlök och tryck in dem lite i degen. Låt jäsa ytterligare i ca 20 minuter.

Ringla över rejält med olivolja och strö över örtkryddor och havssalt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Hugg i och njut!

 

 


Liknande inlägg

Kommentera här: