Gelèhjärtan

Alla hjärtans dag närmar sig och jag tänkte bjuda familjen på dessa geléhjärtan.

Följ gärna Fia bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

 

6st gelantinblad

1dl strösocker
2dl koncentrerad hallonsaft
50g (ca 1/4dl) glykos
1/2dl vatten
Ev hallonessens
 
Strösocker till garnering
 
Olja i en pralinform i silikon med lite neutral olja.
Lägg gelantinbladen i en skål med vatten.
Blanda strösocker, hallonsaft, glykos, vatten och ev lite essens i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp och låt småkoka tills den når 120 grader, tror jag ska låta min gå ytterligare några grader nästa gång då jag skulle önska en lite mer fastare konsistens.
Ta bort kastrullen från plattan så att kokningen avstannar helt.
Krama vattnet ur gelantinbladen och ha ner dem i sockerlagen under omrörning.
Fördela blandningen i formarna och låt stelna i rumstemperatur över natten.
Tryck ur dem ur formen och vänd dem i socker.

Liknande inlägg

Kommentera här: