Fruktsnören

Frukt är godis brukar jag höra och i detta fall stämmer det. Nyttigt att till när snaskbehovet gör sig påmint. Och att det bara innehåller frukt är ju inte fel 😊

Fler knasiga recept hittar du på Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

 

Jag har mixat 250g mango och en banan till en jämn smet. Man kan säker använda andra typer av frukter och bär.

Bred ut på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och torka i ugnen på 40 grader i några timmar. Tror mina var inne i kanske 4 timmar? Den ska kännas torr när den är klar. Tror dock att jag gjorde min lite för tunt, det gick sönder när jag skulle ta bort pappret, men det gjorde inget, eftersom man ändå ska klippa dem till tunna remsor sen.
Nästa gång ska jag bre lite tjockare och ha inne dem längre tid i ugnen.
 
Hur som helst! När familjen tar fram godiset, tar jag fram mitt snask 😊

Centermuffins

Fluffig vaniljmuffins fyllda med center 😊

Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

 

Ca 10st

2 ägg
1,5dl socker
125g rumstempererat smör
2msk mjölk
2dl vetemjöl
1,5tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
2-3 paket center
 
Ugn 170 grader
 
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
Vispa socker och ägg puröst.
Klicka i smöret och ha i mjölken.
Vänd ner mjölet och rör runt.
 
Häll i muffinsform och tryck i 2-3st center på höjden, men tryck dem inte ända ner i botten.
Grädda i ca 20 minuter.
 
 

Skumtomtesnittar

Jag och sonen kom på en knasig idé när vi upptäckte några torra skumtomtar i baklådan. Vi gjorde Skumtomtesnittar av dem. Blev så knasigt man kan föreställa sig. Knapriga snittar och härligt sega skumtomtar 😊

Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

 
100g rumstempererat smör
1dl farinsocker 
1msk vaniljsocker
1msk sirap
2,5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
Skumtomtar
 
Blanda socker, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke. Rör om ordentligt.
Tillsätt sirap, smör och skumtomtar klippta i bitar och knåda ihop.
Dela smeten i 2 delar och forma varje del till avlånga längder som du sätter på en bakpappersklädd plåt. Platta till lite med fingrarna och sedan med en gaffel.
Grädda i 175 grader i ca 12-15 minuter.
Dela med en pizzaslicer medan de fortfarande är varma och låt svalna på galler.

Liknande inlägg