Pina Colada kladdkaka

Sola och bada i Pina colada... Sommaren är här fast det märks inte just idag. Jag älskar Pina Colada så när jag såg detta recept på nätet var jag bara tvungen att testa fast gjorde om det lite bara😊 Nu väntar vi bara på värmen så vi får njuta av sommaren på riktigt.

Inspiration fick jag från Fixa själv, kolla in originalreceptet här:

https://www.facebook.com/fixasjalv/videos/1971139166454368/

Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

 
3ägg
2dl socker
150g smör
2dl vetemjöl
1msk vaniljsocker
1/2tsk salt
1 burk krossad ananas á 272g (ICAs)
1dl kokosflingor 
 
1 färsk ananas
Vispgrädde
Malibu och/eller ljus rom
 
Ugn 175 grader
 
Häll ananasen i ett durkslag för att rinna av.
Smörj en springform, min är 23cm i diameter. Strö ev lite kokos över.
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ihop ägg och socker.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och salt i en bunke.
Häll smöret i äggblandningen och ha i mjölblandningen tillsammans med kokos och ananas.
Häll i formen och grädda mitt i ugnen i ca 23-25 minuter.
Låt svalna helt i formen.
 
Hacka lite av den färska ananasen och häll över lite Malibu och eller ljus rom och blanda väl.
 
Vispa grädden. Ha ev i lite Malibo och/eller ljus rom här med om man vill.
 
Nu ville jag bjuda mina barn på denna skapelse så givetvis uteslöt jag Malibu och rom. Det blev jättegott ändå 😊
 
Trevlig sommar😎
 
 

Kladdiga brownies

Jag fick frågan om jag kunde baka något litet till kaffet till Midsommarafton. Det ville jag ju såklart och kastade ihop en liten kladdigare variant på brownies. Hoppas ni alla får en trevlig Midsommar 🌸

Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

 

500g smör

4dl kakao
6dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker
1tsk salt
1tsk bakpulver
1,5dl solroskärnor 
8 ägg
8dl socker
 
Ugn 175 grader
 
Rosta solroskärnorna i lite olja och havssalt tills de blir gyllenbruna. Låt svalna.
 
Smält smöret och rör ner kakao.
Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver i en bunke.
Vispa upp ägg och socker i en annan bunke och ha i smör och mjölblandningarna tillsammans med de rostade solroskärnorna. Rör till en jämn smet. 
 
Häll i en braspanna ca 30x40cm som du först klätt med bakplåtspapper. Jag hade bara en mindre form så de blev lite högre och kladdigare.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
 
Låt svalna och skär i rutor. Garnera med exempelvis vispgrädde och jordgubbar.
 
Pst! Vill man kan man halvera satsen och grädda i en mindre form, ca 20x30cm i 20-25 minuter istället.
 

Tigerkaka

Sonen har denna vecka mysläxa där de tillsammans med en vuxen skulle baka något tillsammans. Valet föll på tigerkaka. Han var jätteduktig och stolt över sin skapelse 😊

Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

 
3ägg
200g rumsvarmt smör
2,5dl socker
4dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1krm salt
1dl mjölk
1msk vaniljsocker
2msk kakao
 
Ugn 175 grader
 
Smörj och bröa en form.
Vispa socker och smör. Rör ner äggen, ett i taget.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och vänd ner i smörblandningen tillsammans med mjölken.
Ta bort 1/3 av smeten och sätt i en annan bunke. Tillsätt kakao i den och vaniljsocker i den andra.
Häll hälften av den ljusa smeten i formen. Häll den mörka smeten över och sedan resten av den ljusa. Dra med en gaffel genom smeten för att få den lite marmorerad.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter. Kolla med en sticka om den är klar. Med denna form räckte det att grädda i ca 35 minuter, så ha lite koll.
 
Lycka till!
 

Liknande inlägg