Tigerkaka

Sonen har denna vecka mysläxa där de tillsammans med en vuxen skulle baka något tillsammans. Valet föll på tigerkaka. Han var jätteduktig och stolt över sin skapelse 😊

Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

 
3ägg
200g rumsvarmt smör
2,5dl socker
4dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1krm salt
1dl mjölk
1msk vaniljsocker
2msk kakao
 
Ugn 175 grader
 
Smörj och bröa en form.
Vispa socker och smör. Rör ner äggen, ett i taget.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och vänd ner i smörblandningen tillsammans med mjölken.
Ta bort 1/3 av smeten och sätt i en annan bunke. Tillsätt kakao i den och vaniljsocker i den andra.
Häll hälften av den ljusa smeten i formen. Häll den mörka smeten över och sedan resten av den ljusa. Dra med en gaffel genom smeten för att få den lite marmorerad.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-60 minuter. Kolla med en sticka om den är klar. Med denna form räckte det att grädda i ca 35 minuter, så ha lite koll.
 
Lycka till!
 

Liknande inlägg

Kommentera här: