Citronkladdkaka

En fräsch variant på kladdkaka. Så god och enkelt att göra.
Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

(null)

2 citroner, skalet + 4msk citronsaft
2dl strösocker
1,5dl vetemjöl
1tsk vaniljsocker 
150g smör
2 ägg
Ugn 175 grader

Florsocker
Vispgrädde

Tvätta citronerna ordentligt. Riv skalet och pressa ur saften.

Smält smöret och låt svalna något.
Blanda strösocker, vetemjöl och vaniljsocker och vispa ner i smöret.
Ha i äggen, ett i taget och ha i citronsaft och skal.
Häll i en smord springform klädd med bakplåtspapper i botten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Garnera med lite florsocker och servera med en klick grädde.

Lycka till!



Kladdkaka med extra allt

Du vet de dagar när kroppen bara skriker efter sötsaker? Du tycker världen är emot dig och behöver en tröstande vän... Här har du en vän som åtminstone kommer trösta ditt sötbegär 🤗
Denna kompis är utrustad med mitt favoritrecept på kladdkaka, marschmallows, dulche de leche, chokladganache och frystorkade hallon 🙄
Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

(null)

(null)

Kladdkaka
50g smör
1,5dl matolja 
2 ägg
2dl strösocker
1dl farinsocker
2,5dl vetemjöl
4msk kakao 
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Ugn 175 grader
 
Smält smöret i en rymlig kastrull och tillsätt matolja. 
Vispa ägg, strösocker och farinsocker snabbt och rör ner smöret. 
Blanda de övriga torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten och rör om ordentligt.
Häll i smord och bröad form.
 
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter. Strö över några minimarshmallows och grädda ytterligare någon minut.
Låt svalna i formen.

Bred över färdig karamelliserad mjölk, dulche de leche.

Värm försiktigt 1dl vispgrädde och 100g mjölkchoklad till en jämn smet.
Låt svalna något innan du häller över kakan.

Låt kakan stå svalt, gärna över natten.

Dekorera gärna med frystorkade hallon.

Lycka till!



Chokladsnittar

Ännu en enkel kaka att ta med sig till fjällen 😊 
Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram
 
(null)
 
100g rumstempererat smör 
1dl strösocker 
1msk vaniljsocker
1msk sirap
2,5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
2msk kakao
Pärlsocker
 
Blanda strösocker, vaniljsocker, bakpulver, kakao och vetemjöl i en bunke. Rör om ordentligt.
Tillsätt sirap och smör och knåda ihop.
Dela smeten i 2 delar och forma varje del till avlånga längder som du sätter på en bakpappersklädd plåt. Platta till lite med fingrarna och sedan med en gaffel. Strö över lite pärlsocker.
Grädda i 175 grader i ca 12-15 minuter.
Dela med en pizzaslicer medan de fortfarande är varma och låt svalna på galler.
 
Lycka till!