Kanelbulledoftande äppelrosor med vaniljgrädde

Det är äppelsäsong och jag ville överraska familjen med en lätt, men god efterrätt på söndagskvällen 😋
Hoppas du vill följa mig på Facebook där jag finns under Fia Bakar och på Instagram där mitt konto heter fia_bakar

(null)

2 röda äpplen, gärna syrliga med mycket smak 
Färdigköpt smördeg
25g rumstempererat smör
1,5dl grovriven mandelmassa
1msk kanel
1tsk vaniljsocker
Citron

2dl vispgrädde
2dlvaniljsocker

Kardemummakärnor 
 
Ta fram smördegen. Jag köpte frysta smördegsplattor från ICA och använde 3 av de 4 plattorna. 

Blanda smör, mandelmassa, vaniljsocker och kanel.

Dela äpplena i 2 delar, ta försiktigt bort kärnhuset. Skiva i så tunna skivor du kan. Lägg äppelskivorna i en skål med vatten och pressa lite citronsaft över.
Sätt in i mikron i ca 3 minuter. (Äpplena blir mjukare och lättare att arbeta med och citronen förhindrar att de blir sådär tråkbruna).

Kavla ut plattorna lite på ett mjölat bakbord. Dela på mitten.

(null)

Bred ut fyllningen på längderna. Jag använde all smet och det blev lite kladdigt (fast otroligt gott) så man kanske inte behöver använda allt.

Fördela äppelskivorna med skalsidan upp enligt bild och vik upp kanten.

(null)

Rulla sedan ihop dem till en bulle och tadaa... du har en ros! Strö lite mortlade kardemummakärnor över.

(null)

Sätt i muffinsform och sedan i en muffinsplåt och grädda i 200 grader i ca 30 minuter. Skulle det bli bränt i kanterna, sätt lite folie över.
 
Servera med 2dl lättvispad grädde blandat med 2tsk vaniljsocker. 

(null)

Lycka till!



1 Liselotte Johansson:

skriven

Vilka fina bullar. De verkar enkla att göra. Kanske kan passa mig som inte brukar lyckas med bullar.

Svar: Tack! Hoppas du lyckas 😊
Pinsamma mamman har oväntat blivit en bullmamma

Kommentera här: