Pollysnittar

Snabbt, enkelt och gott 😋
Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

(null)

(null)

(null)

100g rumstempererat smör
1dl farinsocker 
1msk vaniljsocker
1msk sirap
2,5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
20-25 polly, räknade inte, ta fler och är upp de som blir över 😊
 
Blanda socker, vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl i en bunke. Rör om ordentligt.
Tillsätt sirap och smör och knåda ihop.
Dela smeten i 2 delar och forma varje del till avlånga längder som du sätter på en bakpappersklädd plåt. Platta till lite med fingrarna och sedan med en gaffel. Tryck ner polly med jämna mellanrum.
Grädda i 175 grader i ca 12-15 minuter.
Dela med en pizzaslicer medan de fortfarande är varma och låt svalna på galler.
 
Lycka till!

Hemmagjord chokladsås

Jag har ont i halsen och glass är min bästa kompis. Dessutom tycker jag extremt synd om mig själv så jag behöver något chokladigt! Med dessa få ingredienser som jag dessutom hade hemma, gjorde jag en egen chokladsås! Himmel, vad gott 😋
Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram 
 
(null)
 
1msk smör
1,5msk kakao
3msk socker
1msk sirap
1dl grädde
 
Smält smöret och vispa ihop med kakao.
Ha i socker sirap och grädde och vispa ihop ordentligt.
Låt såsen stå svalt någon timme innan du serverar med glass eller varför inte lite färska frukter och bär?
 
(null)
 
 
 

Hallon och lakritsmaränger (marängsviss)

Fick äggvitor över från mitt biskvibak och ville inte bara kasta dem. Gjorde supergoda hallon och lakritsmaränger i miniformat. Ät dem som de är eller i min variant av marängsviss 😋
Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram 
 
(null)
 
(null)
 
2 äggvitor
1,5 dl socker
Hallonessens
Lakritspulver
Röd och svart pastafärg
 
Ugn 100 grader
 
Vispa äggvitorna till ett hårt skum, ha i sockret lite i taget.
Tag ut 1/3 av smeten och sätt i en annan bunke. Ha i 1tsk lakritspulver och svart pastafärg i den.
Smaka av med hallonessens och rör pastafärg i den andra bunken.
Smeta lakritssmeten i en lång rand på ena kanten i en spritspåse. 
Häll i hallonsmeten och spritsa små maränger på en plåt klädd med bakplåtspapper.
 
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60-70 minuter. Stäng av värmen och låt de stå inne på eftervärmen.
 
Ta en rejäl skopa vaniljglass och strö över hackad banan, maränger och hallonsås. Muuums 😋