Vinbärscheesecake

Hittade vinbär jag plockat i sommar i frysen. Ville göra något fräscht av det. Det fick bli en cheesecake, det brukar alltid gå hem. 
Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

(null)

75g smör
12 digestivekex 

4 gelantinblad
500g frusna vinbär
2dl strösocker 
1tsk vaniljsocker
3dl vispgrädde 
200g Philadelphiaost

Smält smöret.
Mixa smör och kex i en mixer och häll i en springform som du spänt ett bakplåtspapper i botten på. Platta och jämna till ordentligt med fingrarna.

Lägg gelantinbladen i blöt i ca 5 minuter.
Mixa de frusna bären tillsammans med socker och vaniljsocker.
Ta upp gelantinbladen och krama ur dem. Smält dem på låg värme tillsammans med 1 msk vatten. Häll sedan i det i bärsmeten.
Ha i osten och rör om ordentligt.
Vispa grädden.
Vänd försiktigt ner den i smeten och rör runt ordentligt.
Häll i formen och ställ i frysen i minst 5 timmar.
Ta fram i god tid innan servering, 30-40 minuter.

Jag har garnerat med lite maränger, physalis och frystorkade hallon. 

Lycka till!


Kommentera här: