Egentid...svårt att få till ibland...

 
 
Sportlovet närmade sig och båda barnen kände att de ville vara lediga från fritids och dagis hela veckan. Eftersom jag har den möjligheten just nu, lät jag deras vilja gå igenom. Dock råkade detta inträffa när mannen var mycket ute på resor och långa dagar på jobb så jag hade ganska mycket egentid med dem så att säga.
Vi har haft en urmysig vecka. Varit på leksaksmuseum, busat i badhuset, ätit hamburgare, byggt koja, bakat kanelbullar, byggt tågbana, åkt pulka, lekt med kompisar med mycket mera... Mysigt som sagt, men efter att ha spenderat en vecka med en son som är i "varför" åldern och en dotter som älskar att reta sin lillebror till vansinne, börjar energin och tålamodet på denna mamman så småningom rinna av...Känslan av att få vara lite ensam i lugn och ro börjar pocka på min uppmärksamhet.
Tänkte att en lång och varm dusch borde få mig både pigg och fräsch.
Den varma ångan steg i badrummet och jag lät de varma stålarna snabbt färga huden till en lätt grisrosa ton. Njöt av värmen och tystnaden...i ungefär 7 sekunder, sen kom sonen inspringandes för han ville inte vara ensam i huset, men höll mig gärna sällskap när jag duschade...
 
Nästa dag passerade... mer "varför" frågor och mer tetande från dottern inträffade. Känslan av att få var själv pockar på min uppmärksamhet ännu mer tydligare... Funderar än en gång på en lång och varm dusch. Denna gången har dottern en kompis hos sig och (tro det eller ej)  lillebror får vara med dem att leka!
Låter den varma ångan stiga i badrummet och längtar efter de varma strålarna som färgar min hud grisrosa. Denna gången väljer jag dessutom att låsa dörren till badrummet...njuter av värmen och tystnaden i ungefär 7 sekunder...sen bankar dottern på dörren i panik och skriker att hon behöver bajsa!
 
Såå, nu sitter jag i min ensamhet igen, inlåst på toaletten i tron på att familjen tror att jag bajsar eller nåt. Detta är enda gången jag får chansen till lite egentid, hinner t.o.m. skriva detta inlägg, fast nu får det räcka....sonen bankar på dörren och undrar om jag inte är färdig snart!
 
Egentid...finns det om man är småbarnsförälder???