15 sekunder i rampljuset...

 
När mamma sent en söndagkväll halvt uppspelt ringer till mig och fnittrar fram en fråga om jag ska hänga med till Göteborg och sitta i soffan, blev jag seriöst bekymrad om allt stod rätt till...
Men efter några skrattanfall senare lyckades hon så småningom formulera en mening som jag förstod. Hon hade vunnit på Bingo-Lotto att få åka upp till Göteborg och sitta i direktsändning i soffan och spela med Jan Bylund och sen dra en lucka som en extra vinst. Resan för två, hotellövernattning och middag ingick. Tror ni att jag behövde lång betänketid innan jag tackade JA???
 
 
 
Dagen är här, vi sitter på perrongen i Hässleholm och väntar på tåget som ska ta oss mot dagens äventyr.
Ska jag vara ärlig var jag lite orolig över hur jag och mamma ska klara oss ensamma i storstaden, då vi båda har lokalsinne som en nackad höna och rör sig ibland som en sådan också. Men det gick hur bra som helst, vi såg så beresta ut och smälte in i storstadsyran, ja förrutom när alla 13.000 människorna vid övergångsställena gick mot rött, men vi envisades med att stanna kvar och vänta på grönt. Det kanske gav ett lite lätt "kusinerna från landet" intryck, men det får vi bjuda på.
 
Hotellet var magnifikt, jättehärlig innergård med porlande fontän, så lyxigt.
 
 
 
 
                             
 
Upp på rummet för att installera sig, lite puder här och där gör susen. Väntar på Taxin. Jag är övertygad om att chauffören var Sean Banans äldre bror, samma underbara humor. Fick oss att slappna av lite.
 
 
Framme i studion! En ordningsvakt tar emot oss, wow, detta är seriöst.
Vi härjar fritt i Bingo-Lotto studion och spanar in kameror, bilar och massa spännande saker man bara vill pilla på.
 
 
 
 
Går in i samma studio där Postkodmiljonären spelas in, har en genomgång om vad som kommer hända under tiden och blir bjudna på fika. Jag har ätit en banan som kom från TV4 studion, det ni!
 
Mamma blir proffssminkad och toksnygg, jag står bredvid och är avis och blek.
 
 
 
Sändningen närmar sig, vi intar position. Mamma ser strålande ut och verkar lugn och sansad. Snart är det dags för henne att sätta sig i soffan och spela med Bylund. Luckan väljs, blev inga miljoner, men allt utöver resan och äventyret var ju bonus. Jag ser mig själv flimra förbi i rutan i ungefär 3 sekunder, vinkar för glatta livet för det hade jag lovat alla att jag skulle göra. Är helnöjd, min debut i rampljuset!
                                                    
 
Vinkar adjö åt Jan Bylund, åker taxi med Sean Banans andra bror till hotellet, blir bjuden på exklusiv middag, störtar i säng och smälter äventyret vi nyss varit med om.
 
 
Nu väntar jag bara på att mamma ska skrapa fram vinsten på en Trisslott, för nu vill vi sitta i soffan i TV4 studion och tjattra med Peter Jihde och Steffo Törnqvist och ge oss ut på nya äventyr!