Bullar i tre smaker

Familjen önskade nybakade bullar men kunde inte komma överens om vilken fyllning som skulle vara i. Det fick bli tre olika sorter istället. Experimenterade ihop lite efter eget tycke. Fyllningarna består av: Kanel och kardemumma, nutella med havssalt och vanilj och äpple. Dekorerade med blå vallmo, pärlsocker och mandelflagor.
 

Deg
150g smör
5dl mjölk
1pkt jäst
1,5dl strösocker
1tsk kardemumma
0,5tsk salt
Ca 1l mjöl
Ugn 250 grader
 
Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och häll i mjölken.
Låt bli fingervarmt och häll över jästen.
Bland i salt, socker och kardemumma.
Häll i mjöl lagom tills degen känns smidig.
Jäs under plastfolie i ca 30 minuter.
 
Fyllningar
75g rumstempererat smör
2msk kanel
1tsk kardemummakärnor som sedan mortlas
0,5dl socker
 
75g smör
2tsk vaniljsocker med äkta vanilj i
0,5dl socker
1 grovrivet äpple, krama ur vätskan
 
1dl rumstempererad nutella
0,5krm havssalt
 
Dela degen i tre delar och kavla ut till en rektangel. Bred över en av fyllningarna och rulla ihop till en lång rulle. Skär i önskad storlek och lägg i bullform. 
Gör likadan med de andra fyllningarna.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
 
Pensla med ägg och strö på garneringen.
 
Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter.
 
Lycka till!