Bärsticks med vaniljvisp

Har massor med bär i frysen och funderade om man kunde använda dem till smördegen jag också har i frysen. Det kunde man 😀
 

Jag använde mig av Ica Basics frusna smördeg då jag tyckte storleken på dem passade bra.
 
Till detta recept har jag använt 4 ark och fick totalt ut 12st sticks.
 
Jag använde mig av frusna bär som fått tina och lade på 2 av arken. Sedan strödde jag över lite vaniljsocker och grovriven vit choklad. Spara en tom yta längs kanterna.
Lägg de tomma arken ovanpå och nagga kanterna med en gaffel.
 

Sätt på en bakplåtspappersklädd plåt och slica den till 6 delar per bit. Jag lät dem sedan ligga ihop under gräddningen så att fyllningen inte skulle rymma direkt.
 
Pensla med uppvispat ägg.
 
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
 
Ta ut och slica igen. 
 
Låt svalna och sikta sedan över florsocker.
 
Som dippsås till dessa har jag vanlig vaniljvisp. 
 
Lycka till!
 
1 Sonja:

skriven

Smördeg och mördeg är inte samma sak!
Du använder mördeg i rubriken till äpplesticks, men kallade det smördeg i ingridienslistan.
Jag har sett det i flera recept. ;0)
/Sonja

Svar: Det vet jag, har råkat missa en bokstav, ska rätta till det, tack!
Pinsamma mamman har oväntat blivit en bullmamma

Kommentera här: