Daimbräck

Hemmagjord Daim är så lätt att göra och smaskigt att ta till är suget ger sig till känna. Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

 
2,5dl socker
2,5dl ljus sirap
2,5dl vispgrädde
200g ljus eller mörk choklad
 
Blanda socker, sirap och vispgrädden i en stor kastrull. Koka upp och låt koka till smeten har nått en temperatur på ca 130 grader. Nästa gång ska jag prova att koka dem till något varmare temperatur då de inte blev så spröda som jag önskade. Ska prova 140 grader.
Häll upp smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Min form var ca 20x20cm, vilket jag tyckte var lite för litet. Nästa gång tänker jag också ta en något större form då jag tyckte att knäcken blev för tjock i denna.
Låt svalna.
Smält chokladen och häll över och låt stelna. Skär upp i bitar, jag tycker det ser festligt ut när det blir oregelbundna bitar.
Lycka till!

Kommentera här: