Morotskaka

Mannen ska jobba ett övertidspass och enligt tradition ska man ha med sig en kaka då. Som den goda hustru jag är (om jag får säga det själv) så bakade jag givetvis en kaka till honom att ta med sig 😊
Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram
 
(null)
 
(null)
 
3st ägg
3dl strösocker
3dl finrivna morötter
1dl rapsolja
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
1tsk kardemummakärnor som sedan mortlas
1msk kanel
3/4tsk salt
 
Ugn 175 grader
 
Glasyr 
100g färskost
2-3dl florsocker beroende på hur fast glasyr du vill ha
Några droppar citronsaft
 
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt de rivna morötterna och oljan. 
Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kardemumma, kanel och salt och sikta ner i smeten.
Häll i smord och bröad springform på ca 23cm.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50-55 minuter. Känn med sticka om den är klar.
Låt svalna.
 
Blanda färskosten med florsocker och vispa runt med elvisp. Den är lite lös i början men blir tjockare. Ha ev i mer florsocker om det behövs.
Smaka av med lite citronsaft.
Bred över kakan och riv lite morötter över.
 
Lycka till!
 

Kommentera här: