Bästa tårtbotten

Min absoluta favorit när det gäller tårtbottnar! Har aldrig misslyckats. Den blir så mjuk och fluffig. Hoppas resten av tårtan blir lika lyckad 😊
Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

(null)


5 ägg
3dl socker
2,5tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1,5dl vetemjöl
1,5dl potatismjöl
Ev 2msk kakao om man vill ha den mörk
 
Ugn 175 grader
 
Vispa ägg och socker poröst. Det ska bli vitt och krämigt, minst 5 minuter med elvisp.
Blanda ihop alla torra ingredienser och sikta ner i äggsmeten.
Rör om försiktigt.
Häll i smord springform som du klätt kanterna med bakplåtspapper och sätt i ugn i ca 40 minuter. Min form är ca 23cm. Öppna inte luckan de första 20 minuterna.
Låt den svalna någon minut innan du lägger den upp och ner på ett bakplåtspapper. På så sätt får du en jämn botten.

Lycka till!

Kommentera här: