Solrosbrownies med ananasmousse

Jag gillar en mörk chokladkaka tillsammans med någon lättsam och syrlig frukt.
Just nu hade de billig färsk ananas i affären så jag ville göra en ananasmousse till en härlig brownie med lite rostade solrosfrön i.
Jag blanda lite kokosflingor i moussen för ananas och kokos ger en härlig somrig pina coladakänsla om ni förstår vad jag menar 😜?
Följ mig gärna på Fia Bakar på Facebook och  fia_bakar på Instagram 

(null)

(null)

150g smör 
2dl socker
5msk kakao
1tsk vaniljsocker
1krm salt
2 ägg
1dl mjöl
1dl solroskärnor 
Ugn 150 grader

Rosta solroskärnor i olja och salt i en het stekpanna. Rör runt hela tiden så att det inte bränns vid. Häll genast över dem på en tallrik när de är färdiga.

Smält smöret i en rymlig kastrull.
Rör i socker, kakao, vaniljsocker och salt.
Tillsätt ett ägg i taget och rör runt.
Vänd i vetemjöl och rör till en slät smet.
Tillsätt sedan solroskärnorna och häll smeten i en bakplåtspappersklädd form.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Låt svalna.

Ananasmousse
1/2dl kokosflingor
300g färsk ananas (motsvarar ungefär 1/2 ananas)
1dl gelesocker multi
1tsk vaniljsocker 
2dl vispgrädde

Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna.
Mixa ananasen med en stavmixer.
Koka upp tillsammans med gelesocker och låt koka en stund.
Dra ifrån värmen och ha i vaniljsocker.
Låt svalna. Rör runt lite då och då.
Vispa grädden och vänd i tillsammans med kokosen.
Bred över kakan och strö gärna över lite kakao.
Låt stå svalt en stund innan du skär i rutor och njuter 😊

Lycka till!





Kommentera här: