Dag 11- Death Valley

Innan vi lämnade Las Vegas bakom oss var jag bara tvungen att spela lite. När jag äntligen hittade en apparat man hyfsat förstod sig på, slog jag mig ner och lät den svälja mina dollarsedlar med stor glupskhet. Jag hade väl ingen tursam dag men det var jättekul och skulle lätt kunna spendera lång tid i dessa lokaler.

(null)

Med fulltankad bil som rekommenderas om man ska köra genom Death Valley och hela bagaget fyllt med vattenflaskor och nyputsade rutor (det behövdes egentligen inte, men Jakob tyckte det var kul att få känna sig lite macho) tog vi oss an utmaningen att först ta oss upp till Dantes View för att kolla på Death Valley uppifrån. Det har tidigare varit en stor sjö här, men som torkat ut och bara lämnat en massa salt efter sig. Utsikten var magisk.

(null)

(null)

(null)

Nu skulle vi ta oss ner för berget och köra genom Death Valley. Temperaturen steg i samma takt som varningsskyltarna dök upp. Som varmast var det 112° Fahrenheit vilket ni som kan formeln redan har räknat ut (själv googlade jag) motsvarar 44,45° Celcius 😅
Vi stannade till vid Mosquito Flat Sand som var en öken mitt i naturen. Vi gick i princip bara ut för att ta några foton för jisses vad varmt det var!

(null)

(null)

(null)

(null)

Väl framme på hotellet i Lone Pine var vi värda ett dopp i poolen.

(null)

(null)

(null)


Kommentera här: