Coca-Cola brownie med chokladganache

Denna blev verkligen kanongod! Jag kan inte påstå att den smakar mycket Coca-Cola direkt, men däremot blir den oerhört saftig och len.
Glöm inte att kolla på trixet med bakplåtspappret! Varför har jag inte vetat det tidigare?
Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

(null)

(null)

1 burk (33cl) Coca-Cola
250g smör
1/2dl kakao
2ägg
3dl socker
5dl mjöl
1tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
En nypa salt
1,5dl mjölk

Ugn 175 grader

Häll Coca-Colan i en kastrull och koka upp. Låt koka i cirka 10 minuter för att reducera lite vätska. Smält smöret och blanda med kakaon. Häll i Coca-Colan i smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll i smeten tillsammans med mjölken. Häll till sist i den svala Coca-Cola-blandningen.
Rör om till en jämn smet och häll i en bakplåtspappersklädd form och grädda i ca 30 minuter beroende på ugn och storlek på formen.
Idag såg jag ett superbra knep på Nyhetsmorgon när det gäller att få bakplåtspappret att stanna kvar i formen. Det gör det ju aldrig!!!! Men jo, knyckla ihop pappret till en boll först och voilà, plötsligt går det hur bra som helst!

(null)

(null)

(null)

Chokladganache
1,5dl vispgrädde
200g mörk choklad
1tsk smör

Värm grädden tills att den nästan kokar. Ha i chokladen och rör runt tills allt smält. Ha i smöret och låt svalna något innan du häller över kakan. Låt stelna.

Skär i rutor och garnera med lite vispgrädde.

Lycka till!

Kommentera här: