Jordgubbsbrownies med mangokräm

Sonen är sjuk och jag är rastlös och vill baka något på saker som vi har hemma. Oooorkar inte ta mig till affären. Det blev detta experiment, jordgubbsbrownies med mangokräm. 
Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

(null)

(null)

Egentligen ville jag göra en mangomousse men hade ingen grädde hemma. Därför blev det en blandning med marsankräm istället.

Jag tycker inte det smakar så mycket jordgubbar, kanske man ska fuska lite med att tillsätta jordgubbsessens?

250g jordgubbar
250g smör
2ägg
3dl socker
5dl mjöl
1tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1,5dl mjölk
Ev jordgubbsessens

Ugn 175 grader

Smält smöret och låt svalna.
Mixa jordgubbarna med en stavmixer.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll i smeten tillsammans med mjölken och smöret och till sist jordgubbarna och ev jordgubbsessens.
Rör om till en jämn smet och häll i en bakplåtspappersklädd form och grädda i ca 30-35 minuter beroende på ugn och storlek på formen.
Låt svalna innan du skär i rutor.

Mangokräm
Mixa ca 180g mango och vispa ner i 2dl mjölk.
Ha i knappt 1,5dl marsanpulver och vispa ihop och låt stå svalt en stund.

Spritsa mangokrämen på rutorna och dekorera gärna med lite frystorkade jordgubbar.

Lycka till!

Kommentera här: