Prinsesskladdkaka

Min kollega fyller 60år och det ville jag såklart fira!
Såg denna variant på prinsesstårta någonstans på nätet och tyckte idéen var briljant! Gjorde min egen tolkning och resultatet visade sig bli hur bra som helst! Grattis min tokiga vän💗
Gilla gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

(null)

50g smör
1,5dl matolja 
2 ägg
2,5dl strösocker
2,5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1msk vaniljsocker

Ugn 175 grader
 
Smält smöret i en rymlig kastrull och tillsätt matolja. 
Vispa ägg och strösocker snabbt och rör ner smöret. 
Blanda de övriga torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten och rör om ordentligt.
Häll i smord och bröad form.
 
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25 minuter.

När den svalnat, bred över hallonsylt.

Vispa 5dl vispgrädde tillsammans med 1,5-2msk marsanpulver och 1tsk vaniljsocker.

Stansa ut ett passande lock av marsipan och gör lite rosor av spillbitarna.
Hur du gör marsipanrosor kan du läsa HÄR 

Lycka till!


Kommentera här: