Saffransbiscotti med apelsin och choklad

Saffransbiscottin som jag gjorde härom dagen var tydligen populära och nästan uppätna. Gjorde en annan variant med choklad och apelsin 🤗
Följ mig gärna på Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

(null)


0,5g saffran (helst hela pastiller)
100g smör
2 ägg
1,5dl socker
5dl vetemjöl
1tsk bakpulver
200g mörk choklad
Apelsincest från 1/2 apelsin

Sätt ugnen på 175 grader
Mortla saffranet med lite av sockret.
Smält smöret och häll i saffranet.
Låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Häll i smörblandningen och sedan vetemjöl blandat med bakpulver. 
Grovhacka 100g av chokladen och ha i smeten tillsammans med apelsincesten.
Ha ev i mer mjöl om det behövs. Du ska kunna rulla dem.
Dela degen i fyra delar.
Rulla dem till korvar lika långa som plåten. Lättast är att du gör det direkt på bakplåtspappret.
Grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Låt svalna och sänk ugnsvärmen till 100 grader.
Skär korvarna till små skorpor, lägg snittytan uppåt och grädda i ca 1 timme. Öppna ugnen då och då.
Låt svalna.
Smält chokladen och doppa halva biscottin och låt stelna!

Hugg i!