Hallon/blåbärscheesecake

Dottern var ansvarig över efterrätten till deras nyårsgäng. Tillsammans gjorde vi denna smarriga hallon och blåbärscheescaken 👌🏻
Följ gärna Fia Bakar på Facebook och fia_bakar på Instagram

(null)

75g smör
12 digestivekex 

4 gelantinblad
250g frusna blåbär
250g frusna hallon
1,5dl strösocker 
1tsk vaniljsocker
3dl vispgrädde 
200g Philadelphiaost
200g färska blåbär

Smält smöret.
Mixa smör och kex i en mixer och häll i en springform som du spänt ett bakplåtspapper i botten på. Platta och jämna till ordentligt med fingrarna.

Mixa hallonen med lite vatten och pressa igenom en sil om man vill få bort alla kärnor. Koka upp och låt koka minst 2 minuter. Låt svalna. 
Lägg gelantinbladen i blöt i ca 5 minuter.
Mixa de frusna blåbären tillsammans med socker och vaniljsocker. Häll i hallonen. 
Ta upp gelantinbladen och krama ur dem. Smält dem på låg värme tillsammans med 1 msk vatten. Häll sedan i det i bärsmeten.
Ha i osten och rör om ordentligt.
Vispa grädden.
Vänd försiktigt ner den i smeten och sedan blåbären och rör runt ordentligt.
Häll i formen och ställ i frysen i minst 5 timmar.
Ta fram i god tid innan servering, 30-40 minuter.
Garnera med färska blåbär. 

Lycka till!



Kommentera här: